Zύμη πίτσας χαμηλών υδατανθράκων
H ζύμη αυτή είναι καταπληκτική. Την χρησιμοποιώ κάθε φορά που κάνω pizza. Πολλές φορές βάζω τυρί μέσα στην ζύμη και την κάνω σαν κουρού τυρόπιτα για πρωϊνό. Την συνταγή αυτή αν μάθετε να την κάνετε, δεν θα την αποχωριστείτε!! ποτέ!
Συστατικά
2¼ φλιτζάνια (252 gr) αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο εμποτισμένο με σκόρδο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου βασιλικού
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Αντικολλητικό χαρτί & μαγειρικό σπρέι
Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
Προσθέστε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αν φαίνεται ότι πρέπει να σφίξει, το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Καλύψτε δύο κομμάτια αντικολλητικά με μαγειρικό σπρέι. Στρώνουμε τη ζύμη στο κέντρο του ενός και σκεπάζουμε με το άλλο. Τυλίξτε σε κύκλο σε μέγεθος μεγάλου πιάτου με έναν πλάστη. Μεταφέρετε το σε ταψί. Ανοίξτε μερικές τρύπες πάνω από την ζύμη.
Ψήνετε για 17 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι άκρες & να αρχίζουν να γίνονται πολύ ανοιχτό καφέ.
Χρησιμοποιήστε το για την αγαπημένη σας πίτσα ή δοκιμάστε τη συνταγή μας “BBQ Chicken Pizza με χαμηλές υδατάνθρακες”, που βρίσκεται στις συνταγές του blog μας.
Απόδοση παραγωγής
8 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος: ένα κομμάτι
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Ωρα μαγειρέματος: 17 λεπτά
Πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά
Θερμίδες: 227
Πρωτεΐνη: 8 γρ
Λίπος: 20 γρ
Υδατάνθρακες: 7 γρ
Φυτικές Ίνες: 3 γρ
Καθαροί υδατάνθρακες: 4 γρ
Low Carb Pizza Crust
Ingredients
- 2¼ cups (252g) almond flour
- 2 tablespoons garlic infused olive oil
- 2 eggs
- 1 teaspoon garlic powder
- 1 teaspoon dried basil
- ½ teaspoon sea salt
- Nonstick cooking spray
Directions
Preheat oven to 350°F.
Add ingredients to a large bowl and stir until a dough is formed. If it seems like it needs to firm up, place in freezer for 10 minutes.
Coat two pieces of wax paper with cooking spray. Lay dough in center of one and cover with the other. Roll into a circle the size of a large dinner plate with a rolling pin.
Flip onto a parchment-lined (or use a silpat) baking sheet. Poke a few holes in the top.
Bake for 17 minutes, or until cooked through with the edges starting to turn very light brown.
Use for your favorite pizza, or try our “Low Carb BBQ Chicken Pizza” recipe, located in our blop of recipes
Yield: 8 servings
Serving Size: a slice
Prep Tim: 5 min.
Cook Time 17 min
Nutrient Information
Calories: 227
Protein: 8g
Fat: 20g
Carbs: 7g
Fiber: 3g
Net Carbs: 4g