Συνταγή καύσης λίπους

Ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες από αμυγδαλοβούτυρο – λιναρόσπορο

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βγάλουμε τους υδατάνθρακες (ειδικά το ψωμί) όταν βρισκόμαστε σε λειτουργία καύσης λίπους! Αυτή η συνταγή σας βοηθά να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας . Σας επιτρέπει να βουτήξετε το ψωμί σας στο λάδι, στο τηγανητό αυγό, να απλώσετε βούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο κ.α.

Απόδοση παραγωγής : 16 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος: 1 φέτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ωρα μαγειρέματος: 38 λεπτά

  • Calories:153
  • Protein:5g
  • Fat:13.5g
  • Carbs:4.5g
  • Fiber:2g
  • Net Carbs:2.5 g

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
¾ φλιτζανιού (200 g) αμυγδαλοβούτυρο*
¼ φλιτζανιού (47 γρ.) λάδι καρυδιού (ή λιωμένο λάδι καρύδας)
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
¼ φλιτζάνι (24 g) αλεύρι καρύδας
3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
3 κουταλιές της σούπας σπόρους κάνναβης (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
λίγο στέβια

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί 23 επί 13 εκατ. με λαδόκολλα και καλύψτε το με μαγειρικό σπρέι.
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, το αμυγδαλοβούτυρο, το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι καρύδας, το λιναρόσπορο, τους σπόρους κάνναβης, εάν χρησιμοποιείτε, τη μαγειρική σόδα, το θαλασσινό αλάτι και τη στέβια και μετά προσθέστε τα στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε σε ταψί. Ψήστε για 34-38 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει.
Αφήστε το να κρυώσει στο τηγάνι για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε το ανασηκώνοντας το λαδόκολλα. Κόψτε σε 16 μερίδες. Το ψωμί μπορεί να τυλιχτεί και να παγώσει.
Σκεφτείτε να αγοράσετε ολόκληρο λιναρόσπορο και να το αλέσετε μόνοι σας. Κρατάει περισσότερο. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Αυτό είναι ένα αλμυρό ψωμί, ακόμα και με την πρέζα στέβια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα άλλο γλυκαντικό ή ακόμα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι Αγαύης.

*Αντί για αμυγδαλοβούτυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου & μία χούφτα ξηρούς καρπούς αλεσμένους

Σημείωση: Οι διατροφικές πληροφορίες υπολογίζονται με σπόρους κάνναβης.

 

Credit: Phase it up