
Low carb chocolate chip Scones – Κεκακι με κομμάτια σοκολάτας χαμηλών υδατανθράκων
Με λίγα μόνο υλικά και σε ελάχιστα λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο κεκακι για να το συνδυάσετε με τον καφέ σας!
Απόδοση παραγωγής 8 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος 1 τρίγωνο
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Ωρα μαγειρέματος 22 λεπτά
Πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά
Θερμίδες: 206
Πρωτεΐνη: 6 γρ
Λίπος: 17,5 γρ
Υδατάνθρακες: 8 γρ
Ίνες: 5 γρ
Καθαροί υδατάνθρακες: 3 γρ
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη stevia, η Lakanto Golden ή Swerv
¼ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο θαλασσινό αλάτι
¼ φλιτζάνι βούτυρο ελαφρώς λοιωμενο
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
40 γραμ. κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (συν περισσότερη για μετά το ψύξιμο, αν θέλετε)
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 165C.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι αμυγδάλου με το αλάτι.
- Ρίχνουμε το λιγωμένο το βούτυρο, το αυγό και τη σοκολάτα.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίστε μια μπάλα ζύμης με τα χέρια σας και βάλτε τη ζύμη κάτω, πατήστε και σχηματίστε έναν κύκλο.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβοντας κατευθείαν προς τα κάτω, κόψτε την ζύμη σε 8 τρίγωνα.
- Ψήνουμε για 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί.
- Περιχύστε με λιωμένα κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή φτιάξτε ένα τυρί κρέμα και άχνη, αν θέλετε.
Credit: Phaseitup
Post Views: 25