Σύνταγή καύσιμου λίπους #ignite

Zουμερό με απίστευτη γεύση. Απολαύστε το χωρίς τύψεις!

Συστατικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη 1% λιπαρα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι νερό ή γάλα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
3 flax egg (3 κσ. αλεσμένο λιναρόσπορο με 9 κ.σ. νερό) ή κανονικά αυγά
1/2 φλιτζάνι σάλτσα κολοκύθας χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μηλοξυδο (προαιρετικό, αλλά συνιστάται)
3/4 φλυτζάνι σοκολάτας (χρησιμοποιώ χωρίς ζάχαρη )

Οδηγίες

Στρώνω μια φόρμα με λαδόκολλα
Σ’ένα μπολάκι ρίχνω 3 κ.σ. αλεσμένο λιναροσπορο και 9 κ.σ νερό
Το αφήνω και θα το προσθέσω τελευταίο στα υγρά υλικά
Στη συνέχεια, προσθέτω τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε άλλο μπολ προσθέτω όλα τα υγρά συστατικά ανακατεύω
Προσθέτω τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατεύω καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να μην υπάρχουν σβώλοι.
Στη συνέχεια, προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας.
Ριχνω το μείγμα στην φόρμα και προσθέτω επιπλέον κομματάκια σοκολάτας. Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν το βάλω στο φούρνο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 C και ψήνω το κέικ για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχω τοποθετήσει στο κέντρο. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το σοκολατένιο κεικ να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει τελείως, το βγάζω από την φόρμα και το κόβω σε φέτες.

 

Σάλτσα Κολοκύθας : 150 γρ. κολοκύθας, μισή κούπα νερό, κανέλα. Κόβεις την κολοκύθα σε κύβους.
Βάζεις όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Τα αφήνεις να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να τελειώσει σχεδόν όλο το νερό. Όταν είναι έτοιμο, τα λιώνεις  με τον πολτοποιητή πατάτας.
Έτοιμη!