Θετικό – Αρνητικό ή Γιν – Γιανγκ; Ιδού το ερώτημα! Aκούστε τι μας λέει ο Δρ. Steve Haltiwanger – γνωστός στον κόσμο του Electrotherapy

“Μπορούμε να δούμε το θέμα των patches από πλευράς βελονισμού με τα meridians ή από
πλευράς Φυσικής με τα βιολογικά κυκλώματα, όμως στην ουσία μιλάμε για το ίδιο πράγμα,
γιατί η ενέργεια κυκλοφορεί στους μυώδεις ιστούς και στο νευρικό μας σύστημα.” Δρ. Steve Haltiwanger, MD CCN

Ο Δρ. Steven Haltiwanger, MD CCN είναι γνωστός στον κόσμο της Εlectotherapy για την υψηλή ποιότητα της έρευνας και κλινικών μελετών του. Είναι ιατρός και κλινικός διατροφολόγος. Εκπαιδεύτηκε με τον παγκοσμίου φήμης γιατρό και ερευνητή Δρ.Hans Nieper λίγο πριν πεθάνει το 1998. Ο Δρ Haltiwanger έχει επίσης δημιουργήσει πολλά συμπληρώματα διατροφής με βάση τα ερευνητικά στοιχεία του  Δρ Nieper, που αφορούν την μεταφορά των ιχνοστοιχείων & μετάλλων στον οργανισμό.
Ο Δρ. Steven Haltiwanger, διατελεί ως Medical Director της Lifewave και σε μία από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις στο DISCΟVERY CHANNEL, προβαίνει στις παρακάτω δηλώνεις σχετικά με την θεωρία του Γιν – Γιανγκ ή Θετικού – Αρνητικού.

Για περισσότερα, κατεβάστε το pdf “Lifewave in the News” μέσα από το :http://www.bettyaslanis.gr/profil/media & ακούσε την συνέντευξη του. Πληροφορίες για τον Δρ. Steven Haltiwanger http://www.rife.de/files/haltiwanger3bio.pdf

Παρακάτω η μετάφραση της συνέντευξης του.

Quote

Steve Haltiwanger (medical director, εξηγεί πως στην συνέχεια ανακάλυψε εφαρμογές για
να περνάει ο πόνος με το patch του πόνου).
Το σώμα είναι ευαίσθητο στον ηλεκτρισμό, και ερεθίζεται από αυτό. Η τεχνολογία αυτή
μπορεί να δώσει πολύ γρήγορα ανακούφιση στον πόνο. Τα διάφορα σημεία του σώματος μας
είναι άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο ευαίσθητα στα σημεία του βελονισμού. Όταν
τοποθετήσαμε τα patches σε ειδικά ηλεκτρονικά διαγνωστικά μηχανήματα, το ένα δίπλα στο
άλλο, μπορέσαμε να δούμε την αλλαγή στο συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί να καταγράψουμε
τις αλλαγές, που γίνονται ή έγιναν. Βλέπουμε λοιπόν άμεση αλλαγή των ηλεκτρικών ιδιοτήτων
του πεδίου. Βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα για παράδειγμα στο στραμπούληγμα του
αστράγαλου σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Καμιά φορά ο πόνος φεύγει σε 45 δευτερόλεπτα.
Μπορούμε να δούμε το θέμα των patches από πλευράς βελονισμού με τα meridians ή από
πλευράς Φυσικής με τα βιολογικά κυκλώματα, όμως στην ουσία μιλάμε για το ίδιο πράγμα,
γιατί η ενέργεια κυκλοφορεί στους μυώδεις ιστούς και στο νευρικό μας σύστημα.

UnQuote

Τι είναι το Γιν & το Γιανγκ

Πληροφορίες για το Γιν – Γιανγκ σύμφωνα με την πηγή Πηγή: www.care.gr (Χαρίσιος Καρανικιώτης)

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Θεωρία, όλα τα φαινόμενα στο σύμπαν απαρτίζονται από δύο αντίθετες και συμπληρωματικές δυνάμεις, το Γιν και το Γιανγκ.

Σε άμεση μετάφραση το Γιν χαρακτηρίζεται ως “η σκοτεινή πλευρά του βουνού” και αντιπροσωπεύει ανάλογες έννοιες και καταστάσεις όπως το κρύο, το γαλήνιο, το παθητικό, το εσωτερικό, το κατώτερο, το σκοτάδι, το αδρανές, την γη. Το Γιανγκ χαρακτηρίζεται ως “η φωτεινή πλευρά του βουνού” και αντιπροσωπεύει ανάλογες έννοιες και καταστάσεις όπως το θερμό, το ανήσυχο, το ενεργητικό, το εξωτερικό, το ανώτερο, το φως, το δραστήριο, τον ουρανό. Το Γιν και το Γιανγκ αποτελούν τις δύο αντίθετες και συνάμα αλληλεξαρτημένες μορφές της ζωτικής ενέργειας Τσι, οι οποίες συγκροτούν όλα τα φαινόμενα, τα όντα και τα πράγματα του φυσικού κόσμου. Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται σε διαρκή αλληλεξάρτηση και αλληλοεπίδραση, μεταμορφώνονται, αναπαράγονται και ισορροπούν, δίδοντας ώθηση στη δημιουργία και εξέλιξη των πάντων. Η αρμονική ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ εξασφαλίζει την υγεία. Όταν υπερισχύει το ένα στο άλλο, έχουμε τη νόσο. Απόλυτο Γιν ή απόλυτο Γιανγκ ισοδυναμεί με το τέλος.

Ο άνθρωπος από τη φύση του πρέπει να εργάζεται προκειμένου να επιβιώσει. Η εργασία ως δραστηριότητα είναι Γιανγκ στη φύση της. Πρέπει όμως και να αναπαύεται. Η ανάπαυση ως δραστηριότητα θεωρείται Γιν. Η εργασία και η ανάπαυση (το γιανγκ και το γιν) όταν βρίσκονται σε αρμονική ισορροπία, εξασφαλίζουν τη υγεία και ευημερία του ανθρώπου. Κάποιες μέρες ο άνθρωπος εργάζεται περισσότερο και αναπαύεται λιγότερο (το γιανγκ υπερισχύει στο γιν) και κάποιες άλλες, όπως την περίοδο των διακοπών ή το Σαββατοκύριακο, αναπαύεται περισσότερο και εργάζεται λιγότερο (το γιν υπερισχύει στο γιανγκ). Η διαρκής αυτή αλληλοεπίδραση και αλληλεξάρτηση της εργασίας και της ανάπαυσης είναι μάλλον ωφέλιμη, αφού οδηγεί στη δημιουργία. Ένα άτομο όμως που εργάζεται συνέχεια (περίσσεια του γιανγκ), χωρίς να αναπαύεται όσο πρέπει (ανεπάρκεια του γιν), γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα ασθενήσει (η πολύ δουλειά… τρωει τον αφέντη). Κατ’ ανάλογο τρόπο, η υπερβολική αδράνεια – τεμπελιά (περίσσεια του γιν) και η απουσία οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας (ανεπάρκεια του γιανγκ), μοιραία θα οδηγήσει στην ασθένεια, είτε άμεσα (αφού το άτομο δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την καθημερνή του τροφή), είτε έμμεσα (αργία μήτηρ πάσης κακίας).